Wierenga, Tonnes Bartelds

Geboorteplaats: Leegkerk
Datum overlijden: 20-01-1850
Plaats overlijden: Beskwerd
Echtgeno(o)t(e) van: Saaktje Watses Noord

Kerk te Garnwerd
Grafaanduiding: 23-1 (rij-nummer)

Locatie graf
Buiten de kerk

Grafschrift
Rustplaats van TONNES BARTELDS WIERENGA overleden op Beskwerd den 20 Jan. 1850 in den ouderdom van 73 jaren en 7 maanden geliefde Echtgenoot van Saaktje Watses Noord - God is liefde! Dit bewust zijn, christnen, lenigt uw verdriet. Nu kunt gij bij 't graf gerust zijn waar ge uw dierbren neder liet. Eens zult ge ook, als zij, verscheiden en gij wordt, als zij beweend, Maar wat hen tot uw verblijden God is liefde! weer vereend.

Zerk: Liggende steen (hardsteen)
Afmetingen zerk: (lxbxh) 197,5x83x12,5
Type graf: Zandgraf

Toelichting
Saaktje Watses Noord is bij de kerk van Ezinge begraven. Op de aldaar aanwezige staande steen is hetzelfde gedicht als hierboven opgenomen. Hun dochter Grietje Tonnis Wieringa ligt ook op het kerkhof te Garnwerd (graf 16-2).

Iconografie
Tussen beide grafschriften is een gekroond wapen met een gaand paard afgebeeld. Onder het wapen bevinden zich twee gekruiste takken die aan beide kanten langs het wapen van palmtakken overlopen in druivenranken met een tros en vervolgens in eikentakken. Waar de takken elkaar kruisen is een Ouroboros afgebeeld, een in zijn staart bijtende slang. Boven het bovenste grafschrift is een rouwgordijn afgebeeld.