Hindriks, Antje

Datum overlijden: 01-03-1792
Echtgeno(o)t(e) van: D E Michgiel Alles

Kerk te Garnwerd
Grafaanduiding: 18-1 (rij-nummer)

Locatie graf
Buiten de kerk

Grafschrift
GEDENKSTEEN van de Deugtzame ANTJE HIN= DRIKS in haar leeven huisvrouw van D E MICHGIEL ALLES Extra Ordt Comteerde Raad der Ommeland den Woonagtig in Klein GARNWERT in de RAAKEN en is Overleden in het kraambed van een Welgeschapen jongedogter den 1 Meert 1792 in den Ouderdom van 36 jaaren en 5 maanden en is alhier in deeze rustplaats ter needer gelegt. - Doe wij trouwden met ons beiden, Was 't om blijven niet om 't scheiden 't Blijven had een wijl zijn beurt Maar nu is den band gescheurt God die weet hoe lang 't zal duiren Of wij twee zijn weer gebuiren. Hij wil ons opwekken uit het stof, Och mogt het zijn tot 's HEEREN lof.

Zerk: Liggende steen (hardsteen)
Afmetingen zerk: (lxbxh) 200,5x72x14
Type graf: Zandgraf

Toelichting
Zij werd gedoopt te Garnwerd 19 oktober 1755 en was een dochter van Henrick Klaasen en Antje Reinders. Ze huwde te Garnwerd 21 juli 1776 Michiel Alles, van Tolbert, die als rentenier te Noordhorn overleed op 8 juni 1809. (Deze informatie is ontleend aan W. Duinkerken, Grafschriften op het oude kerkhof te Garnwerd (1974&1996).

Iconografie
Tussen beide grafschriften is een gedeeld wapen afgebeeld. In het bovenste gedeelte zijn links een halve adelaar en rechts drie klaverbladen afgebeeld, onderin is een gaand paard te zien. Onderaan de grafsteen is een gevleugelde zandloper afgebeeld met links een duiven- en rechts een vleermuizenvleugel.